Татар-чәй
Мондый чәйне
кыргызлар һәм нугайлар яратып эчә, алар аны “шыр-чәй” ди, үзбәкләр – “ак чәй”,
Хаҗитархан татарлары “татар-чәй” диләр.
Татар-чәй әзерләү
өчен, прессланган чәй яфракларын кайнап торган суга салалар да кайнар сөт
өстиләр, барысын бергә, болгата-болгата 5 – 8 минут кайнаталар. Аннары
кирәгәнче тоз өстиләр (кайбер кеше борыч та сала). Чәйне касәләрдән атлан май
салып, бавырсак, кабартма, кош теле, ипи белән эчәләр. Бу – тәмле һәм файдалы
эчемлек.
5-6 г. Чәй, 100
г. Су, 100 г. Сөт, 15 – 20 г. Май, кирәгәнче тоз.
“Үзе тәмле, үзе
борынгы” Казан: “Иман” нәшрияте, 1422 китабыннан.
Комментариев нет:
Отправить комментарий